O nama

Karate klub Kumite

Karate klub “Kumite” iz Zenice je sportsko udruženje nastalo u oktobru mjesecu 2010. godine. Jedan od osnivača kluba je Elvir Huseinspahić, dugogodišnji sportista, bivši član nekoliko zeničkih karate klubova, iza kojeg stoji više od 24 godine rada u karateu. Davne 1990.g. prvi put obukao kimono kada je i položio prvi ispit za žuti pojas, danas u zvanju Crni pojas III DAN. Više o trenerima u našem klubu pronađite OVDJE.

Karate klub “Kumite” okuplja članove većinom školskih uzrasta kao i mlade zeničane. Treneri ovog kluba su eminentni instruktori stručno edukovani za rad sa najmlađim kandidatima, sa posebnom pažnjom na edukaciji djece prema najvišim moralnim standardima. Cilj obuke nam je svakako, osim da izgradimo vrhunskog sportistu, da pokušamo olakšati roditeljima u odgoju njihove djece, kako bi sutra naši članovi bili respektovani pripadnici društva, visoko školovane i moralne osobe, te osobe koje će biti pozitivan primjer ličnosti jakog karaktera, poštenja, i td.

Treninzi našeg kluba se održavaju u klupskoj dvorani koja se nalazi u strogom centru grada. Lokaciju i detalje o našoj sali možete vidjeti OVDJE.

Za više informacija o Karate klubu “Kumite” iz Zenice posjetite naš facebook profil. 

^