Rezultati kluba

U dosadašnjem radu treneri kluba su ostvarili odlične rezultate u radu sa najmlađim članovima. U radu sa ovom generacijom djece, naročito sa djecom mlađom od 6 godina, posebno se vodi računa na pedagoški pristup u radu, djecu navikavamo na lijepo ponašanje, poštovanje samog sebe i svog okruženja, samopouzdanje, smirenost, otvorenost, a tek onda i na disciplinu u karateu.

Naš najveći uspjeh su dvije svjetske medalje koje su naša dva člana osvojila na Svjetskom prvenstvu u tradicionalnom karateu koje je održano od 14. do 18. decembra 2011.g. u Beogradu, Republika Srbija.

Takmičari našeg kluba svake godine nastupe na oko deset takmičenja raznih nivoa, po cijeloj BiH, ali i u zemljama regiona. Obzirom da se naši takmičari skoro svi sami finansiraju, svaki put kada organizujemo odlazak na neko od takmičenja imamo velike probleme sa finansijskim sredstvima. Na žalost, mnogi talenti našeg kluba nemaju mogućnost da se dokažu na karate sceni, ali mi se svakako borimo i na tom polju uz nadu da će se u budućnosti prepoznati naši napori od strane nadležnih organa.

Više o uspjesima i rezultatima našeg kluba pogledajte OVDJE.

^